Fler enn 1000 båter, mange bobiler og hytter fått mer strøm og bedre ferie med Makspower
Markedets beste batterier: 5000 batterier er levert og i drift. Feilraten på batteriet er tilnærmet null
Samme batterikonstruksjon som i Tesla biler. Kun det beste er godt nok.

Makspower Lithiumbatterier tåler seriekobling i 24, 36 og 48 volt i motsetning til de fleste andre Litiumbatterier

Referanser

Lithiumbatterier i Bobiler

Makspower Lithium  batterier og bobiler er en perfekt match.
Svært mange bobiler er utstyrt med blybatterier fra fabrikken.


Hva er problemet med blybatterier i en bobil? Det er blytungt, tregt å lade og har kort levetid.

Bobil og vektproblemer

Vekten på bobilen er som regel helt opp under maksgrensen på 3500 kg.
Da er det lite kapasitet igjen til nyttelast. Vi har mange fortvilte kunder som veier alt de skal ha med seg for ikke å overskride bobilens maksimale vektgrense.

Lithiumbatterier og vekt.
Hvor mye vekt kan fjernes ved å erstatte AGM og GEL batterier med Lithiumbatterier?

Et AGM eller GEL batteri på 200 amperetimer veier ca. 63 kilo. Et Makspower 100 Ah Lithiumbatteri med tilsvarende (faktisk mer) tilgjengelig strømkapasitet veier 13.8 kilo. Det vil si at du reduserer vekten med ca. 50 kilo når 200 Ah med AGM eller GEL batterier byttes ut med Makspower 100 Ah lithumbatteri.

Lite strøm men ikke plass til flere batterier?
Makspower Lithium batterier, også kalt LiFePo4 batterier, tar halve plassen av et blybatteri. Du kan få dobbelt så mye strøm på samme plassen og allikevel redusere vekten betydelig.

Flere fordeler med Makspower Lithiumbatterier i bobil
Lithiumbatteriene kan levere oppgitt kapasitet og tåler full utlading. Med lav indre motstand i lithiumbatterien vil solcellene lade mer og raskere enn det som er mulig med AGM og GEL batterier. Det lades også meget bra når du kjører. Elektroblokken styrer normalt dynamoen slik at ikke Lithiumbatteriene overlades.

Litiumbatterier har lang levetid og tåler mange cykler med full utlading og opplading.

Vi har flere kunder som foretrekker freecamping og å være uavhengig 230 volt lading. De har meldt tilbake at med raskere lading fra motor og solceller så har de valgt å droppe aggregatet og spart ytterligere vekt.

Er Makspower Lithiumbatterier verdt pengene?
Har du kjøpt bobil for mange penger så vil en relativt beskjeden tilleggsinvestering i Makspower Lithiumbatterier øke livskvaliteten og ferieopplevelsen betydelig. Det er sannsynligvise den beste investeringen du kan gjøre for å få en bedre ferie.

Les hva en av mange superfornøyde kunde skriver:

 

Hei Johan Fredrik!

Kort fortalt, det har fungert knirkefritt og akkurat som forventet. Som jeg pleier å si til andre bobilister; en ny tid i bobilen, aldri tom for strøm lenger :-). Det er blitt testet. Vi skulle overvintre i Spania sist vinter, tre kalde måneder før jul, snartur med fly hjem i julen og tilbake igjen 6. januar. Det var kaldeste januar på 52 år fortalte de fastboende. Varmeren fikk kjørt seg, men jeg så aldri spenningen gå under 12.7. Siden du monterte batteriet har vi kjørt 16000 km uten noen problemer med strømforsyningen.

Det har hvert noen som har ringt/skrevet og spurt hvordan det fungerer, og de har bare fått positive svar, løp å kjøp.
Størst interesse har det hvert fra Sverige hvor jeg har rost Makspowerbatteriet  på husbilsklubbens hjemmeside, som jeg er innom daglig. Det du kan satse på er den/de norske bobilklubbene, Norsk Bobilforening  og Norsk Caravan og Bobilklubb.
Mulig at en annonse i begge klubbenes medlemsblader kan vekke interessen, det er mange som er klar for å skifte til Lithium.

Ønsker deg lykke til. Vi kjører til Kroatia på søndag og blir borte i to måneder, gleder oss.

Med vennlig hilsen

Atle Sundal.